keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Synttäritunnelmia

Tässä nyt vihdoin kuvien muodossa tunnelmia 2-vuotissynttäreiltä! Tai oikeastaan lähinnä tarjoilujen muodossa - olkaapa hyvät :)



Äitini auttoi kakkujn leivonnassa tekemällä itse kakkupohjat sekä täytteet. Yhdessä sitten kasailimme kakut - vaikeuksien kautta jälleen voittoon voisi sanoa ;) Noh, viime vuoden kakustamme opimme yhtä sun toista ( siis sokerimassan käsittelyn suhteen) ja nyt kakun päällystäminen onnistui jo astetta paremmin. Teeman mukaisesti Turtles-kakkuhan se sieltä valmistui! Suoraan googlettelin kuvahaulla ideoita ja aivan mahtavia kuviahan kakuista löytyi. Niiden avulla yritimme sitten omammekin muotoilla ja kasata :) Ykköskakkumme oli siis Turtles-hahmon pää ja toinen koristeltiin Turtles-kuvalla. Täytteenä kumpaisessakin oli mansikkamousse - hieman erilaisin vivahtein.


Rakastan itse erilaisia kuppikakkuja ja tälläkin kertaa ne olivat ilmiselvä valinta, kun tarjoiltavia mietin. Nyt kuitenkin ymmärsin ensimmäistä kertaa tehdä niistä miniversioita, mikä oli juurikin se oikea ratkaisu. Nimittäin usein kuppikakut jäävät syömättä ison kokonsa vuoksi, mutta nämä pikkuiset menivätkin sitten mukavista suupaloista. Sovelsin itse tavallisia taikinareseptejä ja sainkin tällä kertaa ihan mieluisan lopputuloksen aikaiseksi. Koristelun suhteen tuli hoppu, kun tein sen juuri ennen vieraiden saapumista, mutta makuhan se pääasia on :) Suklaisen takikinan joukkooon sekoitin Marianne crushia ja päälle sipaisin appelsiinituorejuustoa, sekä ripottelin vielä samaista crushia koristeeksikin. Vaalean takinan joukkoon sekoitin leivontaan tarkoitettuja pieniä fudge-palasia. Päälleen vaaleat kuppikakut saivat kinuskivaahdon. Kiehautin vain kerman ja fariinisokerin jo edellisenä päivänä ja sitten juuri ennen koristelua vaahdotin seoksen. Seoksesta tuli omasta mielestäni todella hyvän makuista ja pursotuskin onnistui helposti!


Teeman mukaisesti ruoka tarjoiltiin Turtles-lautasilta ja juomat hörpittiin Turtles-mukeista :) Naposteltavana oli perinteisiä nakki-lihapulla -tikkuja, karkkia, poppareita ja sipsiä.


Varsinainen suolainen tarjottava koostuikin sitten jo aiemmin leipomistani karjanlanpiirakoista munavoin kera. Lisäksi tein neljää erilaista pitsaa. Vaikka itse pidänkin aina enemmän makeiden leipomusten tekemisestä, niin jouduin tälläkin kertaa myöntämään, että kyllä ne suolaiset maistuvat vieraille aina paremmin! Nytkin suolaiset syötiin lähes loppuun, mutta makeaa jäi yllin kyllin. Makeaa jäi niin paljon, että sain viedä seuraavana päivänä töihin toisen kakun kokonaisena sekä ison kasan kuppikakkuja. Myös RockyRoads-suklaat jäivät kokonaan tarjoilematta (unohdin ne jääkaappiin kaiken hässäkän keskellä :D), joten kiikutin nekin sitten töihin naisille syötäväksi.

Kuva synttärisankarista - parempaa kuvaa ei äiskä juuri saanut otettua! Poika vaan kurvasi kulman taakse, kun kuvailuun ryhdyin... Noh, jospa papan kameralta löytyisi parempia kuvia, joita voin sitten täälläkin jakaa :) 

Juhlien jälkeen paluu arkeen tuntui toisaalta myös helpottavalta ja mukavalta, koska juhlaa on ollut joulun, uuden vuoden ja synttäreiden muodossa nyt hetkeksi riittämiin. Tosin huominenhan minulla on enää töitä jäljellä ja sitten jättäydyn lomailemaan reiluksi viikoksi! Tätä on odotettu pitkään ja hartaasti :) Lauantaina hyppäämme tosiaan Justuksen kanssa junaan ja otamme kunnon irtioton kotimaisemista. Luultavasti palailenkin siten seuraavan kerran vasta reissusta palattuamme! Eli ei muuta kuin kivaa loppuviikkoa teille :)

♥: Laura


8 kommenttia:

  1. ... Huh! Jopas oli tarjottavat! :) En kyllä yhtään ihmettele, että herkkuja jäi ylikin ja töihin vietäväksi; aikamoinen pataljoona saa olla popsimassa, jotta kaiken tuon saa tuhottua... ;) Ja varmaan olikin - pataljoonaa paikalla - mutta en ihmettele että silti jäi eväitä yli... Näit kyllä ihan hurjasti vaivaa kekkereiden ja kestitysten eteen! Ja lopputuloshan oli aivan upea! Varsinkin nuo Turtles-kakut ovat tosi taidokkaita! Varsinkin tuota ylimmässä kuvassa olevaa ykköskakkuanne,Turtles-hahmon päätä, voisi melkein luulla pehmoleluksi, ellei alla oleva lasilautanen paljastaisi luomuksen todellista luonnetta... niin taidokkaasti on marsipaanit(??) muotoiltu! Toisessa Turtles-kakussa on vissiinkin kuorrutuksessa käytetty jonkinlaista sokerimassa-sabluunaa...?

    Ei ihme, että teemaväreihin sonnustautuneella vihreäsukkaisella raitapaita-sankarilla oli niin kova kiirus, ettei meinannut kuvaan tarttua... :D Mutta ei hätää! Selustahan kertoo päivänsankarista kaiken oleellisen: "NO.1" !!

    Ihan varmasti oli äiskälle jo helpotus palata arkeen vilkkaan ja tapahtumarikkaan juhlasesongin jälkeen. Mutta mikä ihaninta: kauan kaivattu ja enemmän kuin ansaittu viikon loma on jo käsillä!

    Ihanaa pohjoisen reissua Sinulle ja Justukselle! Toivottavasti siellä löytyy sitten pakkasta ja lunta - nämä säät kun näyttävät sahaavan ihan äärilaidasta toiseen... Ja yritäthän, Laura, myös levätä ja ladata akkujasi, vaikka matka onkin varmaan täynnä yhtä sun toista vilinää ja vilskettä... :) Parasta *LOMAA*!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Andrea - vaikkakin vähän näin jälkikäteen taas! <3 Ihanaa lukea sinun kommenttejasi, ja vaikka vastailu nykyään kestääkin, luen aina kirjoituksesi ajatuksella ja ilolla :) Hih, kyllä vielä aika paljon treenausta kakkujen väsäily vaatii ( ei oikein riitä kerta vuoteen harjoitustahti ;) ), mutta hiljaa hyvä tulee ;) Toisessa kakussa on tosiaan sellainen valmis kuva, mikä oli erittäin helppo vain asetella kakun päälle!

      Valitettavasti lomasta ei parasta tullut, mutta ehkäpä ensi lomasta sitten? :)

      Poista
  2. Saa taas hattua nostaa emännälle, huimastiolet jaksanut tarjoiluihin panostaa. Jo pelkästään karjalanpiirakoiden väkertäminen on niin aikaavievää. Juhlat onnistuivat ja vieraat sekä päivänsankari olivat tyytyväisiä, voisiko enempää toivoa! Mukavaa lomaa Laura!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos Nell! :) Voi kun olisikin vielä enemmän aikaa, niin olisi useamminkin kiva näpräillä tällaisia! Täytyy varmaan alkaa leipoa useammin muuten vaan ja viedä herkut sitten töihin työkavereille syötäväksi :)

      Poista
  3. Ihailen sinun tarmoa nähdä aina niin paljon vaivaa juhlien järjestelemisessä kaiken muun kiireen ja huiskeen keskellä! Varmasti vieraat viihtyivät, päivänsankaria unohtamatta :) Minussa on samaa "vikaa", että aina pitää saada hääriä, että juhlat tuntuvat juhlilta ;)

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emmi :) Juhlien järjestäminen on kyllä aina yhtä antoisaa!

      Poista
  4. Justuksella oli varmasti mieleiset synttärit kun noin hienosti jaksoit panostaa kaikkeen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä poika taisi nauttia kaikin puolin, mutta eniten selvästi vieraiden läsnäolosta :) On sen verran sosiaalinen tapaus! :)

      Poista