lauantai 31. tammikuuta 2015

Rentoilua, kotoilua, nautiskelua...

Juuri kun kuuluttelin koko perheen yhteisen ajan perään, huomaan olevani aivan yksin kotosalla! Aivan, vietän lauantai-iltaa ylhäisessä yksinäisyydessäni, eikä edes Justus ole ollut seuranani. Justus ei ole vuorohoitopäiväkodissa, vaan hoitomahdollisuus rajoittuu pelkkiin arkipäiviin. Näin ollen tarvitsemme melko usein viikonloppuisin mummoloiden hoitoapua tai sitten pyydämme apua tädeiltä tai sediltä - niitähän nimittäin riittää. Tämä viikonloppu on kuitenkin harvinaisuus siitä, että olemme molemmat Jarnon kanssa töissä siten, että hoitoapua tarvitsemme molempina päivinä. Justus sai siis osakseen kunnon mummolaviikonlopun, ja kun Jarnollekin ilmeni menoa illalle, sain minä erittäin harvinaisen rentoiluillan! Olen tainnut olla yksin kotosalla Justuksen syntymän jälkeen ihan yhden tai kaksi kertaa, joten olen ikävöinnin sijaan käyttänyt illan totaaliseen rentoiluun ja omien juttujen tekemiseen! :) Ja koska olen varsinainen kotoilija, olen nauttinut tästä nyt ihan täysillä! Voi kyllä, olisihan sitä vaikka mitä hyödyllistä ollut, mihin olisin voinut käyttää vapaa-aikani tehokkaasti mutta ehei, minä en ole tehnyt mitään velvollisuustehtäviä tänään. Kulmiksen salaatti, jääkiekkoa, hyvä kirja, villasukat, SuomiLOVE ja pussi Makuunin karkkeja - niistä on minun iltani tänään tehty :)

Vapaapäivänä koko perheen voimin tehtyä pitsaa riitti vielä välipalaksi

Töiden jälkeen suuntasin erittäin määrätietoisin askelin Makuuniin ja sieltä edelleen Kulmakonditoriaan hakemaan salaattia päivälliseksi. Vielä Prismasta lehti ja teepaketti illaksi... kotona päikkärit heti ensimmäisenä.... ja kun olin vienyt Jarnon veljelleen, niin ei muuta kuin juurikin vain ja ainoastaan sitä rentoilua!

 Tulista kanasalaattia, nam!

Taustalla pyöri aiemmin illan Sm-liiga -kierros, mutta samalla minun tuli luettua Jo Nesboa, johon olen kyllä niin koukuttunut. Välillä kaipaan sitä, kun voi vaan uppoutua johonkin kirjaan ihan täysillä ja niin moneksi tunniksi kerrallaan kuin vain tahtoo. Ja dekkarithan on tällaiseen lukemiseen juuri ihan parhaita! Uusimman Jo Nesbon luin juuri tätä ennen ja nyt palasin vähän taaksepäin teokseen, jota en vielä ollut lukenut.

Karkkia, hyvää lukemista...

 Nyt taidankin tehdä juuri niin, että sammutan telkkarin ja koneen ja hautaudun viltin alle lukemaan loppuillaksi! Täytyy kuitenkin pitää mielessä, että huomenna tosiaan herätyskello soi armotta viiden jälkeen töihin, enkä siis voi valvoa miten vain haluan... Mutta hei, toisaalta tämä on myös hyvä mahdollisuus mennä aikaisin nukkumaan ja saada kerrankin kunnon yöunet! Ja kyllä täytyy myötää, että huomiseenhan ne ajatukset hieman muutenkin jo ajatuvat ja siihen hetkeen, kun pikkumies tulee kotiin iltapäivällä, kun työvuoroni on ohi ♥ Mutta siis, nyt suuntana sohva kera kirjan eli ei muuta kuin mahtavaa lauantai-iltaa teille muillekin! :)

♥: Laura






6 kommenttia:

  1. No nyt osui Sinulle kyllä niin napakymppi, kun sait yllättäen ihan iki-oman vapaaillan omassa ylhäisessä yksinäisyydessäsi, että... :) Veti kuules hymyksi täälläkin! ;) Aivan ihanaa luettavaa! Ja siis, maailmassahan löytyy aina miljoona "hyödyllistä", keskeneräistä tms. asiaa joita toimittaa, mutta juuri tänä lauantai-iltana niin ihmeellisenä; tammikuun viimeisenä päivänä, oli vain ja ainoastaan oikein ja tarkoitus, että panostit täysillä itseesi, rentoiluun ja mukavaan kotoiluun! Ja hyvänen aika - Sinähän juokset päivät pääksytysten, pää kolmantena jalkana, työn ja kodin velvollisuuksien välillä, joten ei eihän Sinulla yksinkertaisesti ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin viettää oma laatu-ilta! :) Mikä olisikaan parempi tapa pyörähtää helmikuun puolelle! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä oikeasti niin tarpeen tuo ilta! Ja nyt pieni hetki omaa aikaa, kun Justus nukahti juuri äsken: syvä huokaus kera karkkipussin ja kohta myös uuden dekkarin :)

      Poista
  2. Kotoilu on ihanaa, minä nautin siitä myös! :) Mutta uskon täysin, että sinä nautit siitä vielä erityisen paljon silloin harvoin, kun saat viettää aikaa omassa laatuseurassasi. Itselläni kun noita hetkiä on joka päivä. Mukavaa helmikuun alkua, sieltä se kevät hiipii! :)

    Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aina ollut sellainen, että tarvitsen myös omaa aikaa, joten nautin kyllä kieltämästä omasta laatuseurastani ihan täysillä :D Ja nytkin minulle suotiin pieni hetki omaa aikaa, kun Justus juuri nukahti ja Jarno pääsee vasta kohta töistä :) Ihanaa - ja toivottavasti aurinkoista - viikonloppua Emmi sinulle! :)

      Poista
  3. Kiva että sait hiukan omaa aikaa! :) Se on todella tärkeätä! Jaksaa sitten ihan uusin voimin arjen rutiinit kun välillä vähän niitä poikkeuksiakin mahtuu mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näimpä! Pienikin hetki omaa hengähdysaikaa antaa voimia taas arkitouhuille ja saa nauttimaan niistä aina vaan enemmän :)

      Poista