lauantai 17. tammikuuta 2015

Raskasta lomailua

Lomamme lähestyy loppuaan ja valitettavasti joudun toteamaan loman olleen suoraan sanottuna melko kurja. Reissumme pohjoiseen toteutui suunnitellusti, mutta jo matkaa edeltävänä iltana minulle noussut kuume ja alati reissun aikana pahentrunut flunssa vei minulta täysin matkailon ja voimat. Justuksella oli ollut jo pidempään nuhaa ja yskää ja luulinkin sen jääneen jo taakse. Kun oma oloni alkoi olla niin kurja, että oli pakko käväistä lääkärin luona reissun päällä, varasin myös Justukselle oman ajan lääkärin vastaanotolle. Justus nimittäin oli juuri edeltävänä yönä itkiessään sanonut korvan olevan pipi, joten täytyihän asialle saada varmistus. Ja korvatulehdushan sieltä löytyi. Nyt olemme jo kotosalla ja Justus on oikein reipas ja yöunet ovat palautuneet normaaleiksi, mutta minulla vointi ei tunnu kohentuvan millään - melkeimpä pelottaa, miten sitä jaksaa töihin palata. Noh, mutta eipä tuon asian surkuttelu auta yhtään! Täytyy vain odotella voinnin kohentumista, koska kyllä sekin päivä vielä koittaa :)


Paljon hyvääkin toki reissussamme oli! Pääsimme käymään ystäväni luona Oulussa, mikä on valitettavan harvinaislaatuista nykyään. Pitkät junamatkamme sujuivat hyvin ja Justus oli niistä varsin innoissaan vielä myöhemminkin. Vaikka olimmekin varmasti melko kaoottinen kaksikko, sanoivat isomummo ja isopappa vierailumme ilahduttaneen heitä kovasti. Vaikka lomastamme ei tullut lähimainkaan niin rauhallinen ja rentouttava kuin olin suunnitellut, niin nautin kyllä olostani rakkaassa mummolassani. Ja aina vaan ne mummon ja papan ruoat maistuvat niin hyviltä!


Iästään huolimatta ovat mummoni ja pappani edelleenkin ahkeria marjastajia, joten saimme matkaamme heiltä mustikoita. Marjat eivät kylmäkallevirityksistä huolimatta säilyneet kotiin asti jäisinä, joten nyt olemmekin sitten tuhonneet mustikoita oikein urakalla! Kun pääkipuni on antanut myöden, olemme Justuksen kanssa tehneet mustikkaherkkuja jokaiselle päivälle. Mustikkatuorepuuro ja mustikkapiirakka ovat olleet erittäin kovasti sekä äidin että pojan mieleen, ja isi löysi suosikkinsa mustikkapirtelöstä. Vielä olisi muutama rasia mustikoita jäljellä - mitäköhän sitä keksisi? Olemme myös herkutelleet itse tehdyillä juuresletuilla ja katsoneet suuret määrät piirrettyjä - yrittäneet siis selviytyä hetkestä toiseen sillä aikaan, kun isi on ollut töissä :D Eilenkin Jarnon tultua töistä kotiin nukahdin välittömästi ja unta olisi riittänyt loputtomiin....



Torstaina, kun oli vielä hieno ilma ulkona, kävimme aamupäivällä Justuksen kanssa takapihalla leikkimässä. Isi oli tehnyt Justukselle lumilaakson, mikä oli kyllä kovasti pojan mieleen!

Nyt Justus lähti mummolaan hetkeksi leikkimään, niin saan käyttää tovin aikaa tehokkaasti lepäilyyn. Taidankin siirtyä nyt mustikkapiirakan kanssa sohvalle hetkeksi kirjaa lukemaan ja sitten nukkumaan, josko niiden toimien myötä olo hieman edes paranisi! Toivottavasti teillä on ollut parempi viikko kuin meillä ja olette säästyneet näiltä ikäviltä pöpöiltä! Ihanaa viikonloppua! 

♥: Laura

8 kommenttia:

  1. Voi harmi että reissu ei ollutkaan niin onnistunut! Toivottavasti olette jo paremmassa kunnossa ja flunssa on selätetty kokonaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmittaa kyllä kovasti, mutta pääasia on että vointi alkaa olla vähitellen jo parempi :) Kyllä tämä flunssa tästä pikku hiljaa talttuu!

      Poista
  2. Voi kurjuus, kun sattui teillä sairastelut juuri lomien ajaksi. :(
    Mustikoista puheenollen; oletteko koittaneet mustikka-talkkunarahkaa? Meillä joskus syksyisin tehdään tavallista mustikkarahkaa, mutta lisätään sitten talkkunajauhoja sekaan. Hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, hyvä idea! Itse toki paljon olen marjarahkoja tehnytkin, mutta talkkunaa en ole itse tainnut rahkaan koskaan laittaa. Sairaalassa maistoin aikanaan talkkunaa ensimmäisen kerran ja tykkäsin kyllä! :)

      Poista
  3. voimia, paranemisia ja jaksamisia sinne kaimalle <3 päivä kerrallaan, ja lämmintä päälle. Paljon valkosipulia ja inkivääriä ruokiin ja juomiin,niin pöpöt kaikkoaa ;) Ja koita levähdellä aina kun vain tekemisiltäsi kerkeät, uni parantaa ^^ viomahali <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaimaseni <3 Kaikki kikka kolmoset käyttöön vaan (sekä tänään saatu antibioottikuuri), niin kyllä se tästä pikku hiljaa! Halaus <3

      Poista
  4. Voi Laura, Ystäväinen... Miksi minusta tuntuu, että usein, aivan liian usein, sairastut juuri lomasi aikana... Väärin, niin väärin!! Mutta kai se on se jokin mikälie laki... Ja olet kyllä elävä esimerkki siitä, että kun työkiireet ja -paineet hellittävät niin sairastelu ottaa ylivallan... Eli sitä sinnittelee ja jaksaa jonkin ihmeen voimalla niin kauan kuin on tarvis ja pakko, mutta sitten kun levon ja loman hetki koittaa niin kroppa kyllä muistuttaa... Ihannetyöntekijä siis - sairastelee lomallaan... Mutta nyt kyllä täytyy hiukan toppuutella - jos olosi on edelleen edes hiukan huono, kun töihinpaluu koittaa, niin ota ihminen rakas sairaslomaa!! Ja jos et ole vielä influenssarokotusta ottanut, niin sekin ehkä (vielä) kantsisi, ettei flunssan päälle iske vielä kausi-influenssakin. Ja jos et itseäsi osaa/halua ajatella, niin ajattele, että jäämällä kotiin potemaan et sairastuta tärkeässä työssäsi muita. No niin, täti on saarnannut! ;)

    Jos kuitenkin yrittää nähdä niitä positiivisia pilkahduksia lomallanne, niin löytyyhän niitä toki! Ykkösukko näyttää mietteliäänä tutkiskelevan mitä sieltä junan-ikkunan(?) takaa oikein vilisee ohi, ja leikkivaunussakin(??) tuli vissiin vierailtua... :) Eli jännää oli jo junaillessa! ;) Saipahan pandapoitsu nauttia lomansa aikana myös lumileikeistä, niin iskän lumilaaksossa, kuin hiukan pohjoisemmassakin!! Ei niin itsestäänselvyys tänä talvena, kun nuo lämpötilat sahaa miten sattuu... Ja sitten vielä - mustikoita!! Mikä ihana muistutus kesästä näin talven keskellä! Ihanaa on myös lukea, että äiskällekin on maistunut niin mummolan herkut kuin omat mustikka-luomukset kotipuolessa! Ruokahalu kun saattaapi ikävä kyllä kadota jos rankasti sairastelee, puhumattakaan siitä, että flunssassa makuaisti usein katoaa eikä mikään oikein maistu miltään... Eli siis, ilo on lukea, että äidille maittoi, mikä toivon mukaan myös edistää paranemista! Ja jos niitä tuiki-terveellisiä mustikoita, tätä yhtä aikamme superfoodia, vielä tuhottaviksi nurkissa pyörii, niin miten olisi ihan perinteinen ja yksinkertainen mustikkamaito? :)

    Nyt vaan kovasti paljon ja pikaista paranemista Sinulle Laura!
    Kurjaa tosiaan, että lomasi meni hiukan (lievästi sanottuna) plörinäksi; sairastellessa kun kaikki tuppaa tuntumaan enemmän tai vähemmän puuroiselta ja takkuiselta, niin kroppassa kuin pääkopassa... Urheasti jaksoit kuitenkin vetää lomasi läpi ja - peruspositiivisena ihmisenä kuin olet - nähdä niitä hyviäkin puolia ja hetkiä sekä yrittänyt nauttia niistä!
    Voimia viikkoosi tulevaan! Halaus! ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Andrea taas oikein tsemppikommentistasi! <3 Täällä sairastelu kyllä jatkuu nyt antibioottikuurin voimin, mutta ehkäpä se tästä pikku hiljaa! Ja oikeassa olet: vaikka loma ei ihan putkeen mennytkään, niin paljon hyvääkin siellä joukossa oli! Kuten ilahtuneet isovanhemmat ja rutkasti tuota mustikkaista super foodia! Myös ykkös-Ukko tosiaan taisi matkasta korvakipuilun lomassa nauttiakin, sillä sen verran bussi- ja junamatkoista on kuultu jälestäpäin :)

      Ensi lomalla taas parempi onni matkassa ja tuolloin en kyllä suostu ottamaan potilaan roolia vaikka mikä olisi! Kaipa se poikkeus sääntöönkin pitää joskus tulla? ;)

      Poista