perjantai 29. tammikuuta 2016

Justus & Jasper

Poikien kuulumisia kunnolla pitkästä aikaa! Pari viikkoa sitten pojilla oli yhteisneuvola, Jasperilla 5-kuukautisneuvola ja Justuksella 3-vuotisneuvola. On ihan uskomatonta, miten isot pojat minulla jo on  Tuona neuvolapäivänä kyllä oikeasti ja rehellisesti olin täynnä äidillistä ylpeyttä, sillä niin hienosti Justuksenkin neuvola menti että! Erinäiset tehtävät poika teki reippaasti ja näppärästi. Justus jaksoi myös keskittyä tehtäviin hienosti ja oli niistä selvästi innoissaan. Neuvolan lisäksi ylpeyden tunteita tuona samaisena päivänä tässä äidissä aiheutti Justuksen hienosti mennyt ensimmäinen kerhokerta! Jo syksymmällä Justuksesta huomasi, että poika olisi kaivannut ihan valtavasti ikäistensä seuraa ja kotoilu äidin ja veikan kanssa alkoi käydä tylsäksi... Onneksi Justukselle löytyi nyt kuitenkin kesken lukuvuoden paikka seurakunnan kerhosta, jossa onkin kiva käydä kahdesti viikossa kolmen tunnin ajan kerrallaan. Ja voi että, Justus tyykkää kerhostaan, kerhotädistään ja kerhokavereistaan niin paljon! Ja vielä saman ihanan kerhotädin poika sai, kuin aikanaan on enollakin ollut. Tänään itse asiassa veljeni Justukselta kysyikin kerhotädin nimeä tietämättä, että samainen täti kysessä on, ja Justus vastasi hienosti, että "se on sama kuin sulla oli" :)

Kerhosta Justus on ollut niin innoissaan, että kerhoreppu selässä on tullut kotonakin paljon oltua. On hauskaa, miten pienistä uusista asioista lapsi jaksaakaan innostua, ja kuinka ne eivät lasten mielessä aina niin pieniä loppujen lopuksi olekaan. Esimerkiksi uudet kerhotossut ja eväiden teko kerhoon se vasta hienoa onkin. Ja se into! Tänäänkin sain kerhosta hakea riemusta kiljuvan pojan - niin kivaa oli ollut! :) 
Muutenkin Justuksen elämään kuuluu kaikkea hyvää. Isin kanssa on Justus käynyt luistelemassa, synttärilahjaksi saatu rattikelkka on ollut kovassa käytössä ja sisäleikeistä palapeli-innostus on taas tauon jälkeen huipussaan. Paljon kaikkea ihanaa liittyy siis Justuksen elämään, mutta onhan noita känkkäränkkiäkin: pienen suvantovaiheen jälkeen uhma on nostanut taas päätä ihan kunnolla, huh! Itkupotkuraivareita on meillä harva se päivä ja parhaimpina lukuisia, mutta niinhän sen kuuluu mennäkin. Kyllä se aikanaan siitä sitten elo tasoittuu :) 
 
Entäpä sitten Jasper? Voi että, saisimpa joskus otettua tuosta hymypojasta jotain videopätkää tänne teillekin nähtäväksi! Jasper on jo niin iso poika, joka tykkää liikkua kävelykärryllään, kääntyillä ja kieriä ja hihkua ja hykerrellä. Juttua löytyy ja edelleenkin isoveikka on se, joka saa parhaimmat jutut kuulla ja saa osakseen hersyvimmät naurut. Pojat yhdessä on jotain niin ihanaa ♥ Jos Justus-veli oli soseruokien suhteen pitkään nirso päristelijä, on Jasper ihan toista maata: Jasperille maistuu sose kuin sose! Jasper on tosiaan melkoisen mallikkaasti aloittanut kiinteiden syönnin, eikä nirsoilua ole havaittavissa ollut. Selvästi on pojalla kasvukausi käynnissä, kun ruoka niin hyvin maittaa :)
Eilen ja tänään sainkin kaksi melkoista muistutusta siitä, kuinka pikku vauvelini ei enää olekaan ihan niin pikkuinen... Eilen olimme ystäväperheen kanssa Hoplopissa ja Justuksen ikätoveri oli saanut vajaa parisen viikkoa sitten pikkuveljen. Ihan nauratti kuinka oma vauvelini kasvoi yhtäkkiä silmissä ja näytti turvakaukalossaan melkoiselta jättivauvalta vastasyntyneeseen verrattuna :D Tänään toinen muistutus ajan rientämisestä tuli, kun lähdimme ensimmäistä kertaa sitten loppusyksyn tuplarattailla liikenteeseen. Kun Jasperia aloin vaunukoppaan laittaa, tajusin samalla, että noinkohan poika vielä sinne mahtuu! Noh, mahtuihan se, mutta vain niukin naukin. Voi sentäs, niin sekin hetki vaan on käsillä, kun vaunut täytyy rattaisiin vaihtaa... Mutta ajan kulumisen kauhistelun sijaan täytyy yrittää nauttia viimeisistä kuukausista kotona poikien kanssa ja iloita kasvua seuratessa :) Ja kun itse menen toukokuussa töihin, avautuu isille mahdollisuus viettää kotiaikaa poikien kanssa - niin mahdottoman tärkeä asia sekin on :)

Tällaisia kuulumisia tällä kertaa! Vielä itse en ainakaan ole talvesta valmis luopumaan ja toivonkin vielä lisää lunta ja pakkasta näiden lauhtuneiden ilmojen jatkoksi. Niimpä toivotan teille kaikille vielä iloista talven jatkoa! :)

♥: Laura

4 kommenttia:

  1. No kyllä ovat J&J todellakin kasvaneet&komistuneet - aina vaan ja edelleen! :)
    Hienoa kuulla, että veljekset ovat mallikkaasti "käyrillään" ja meno velmua!
    Niin on oikeaoppiset Justuksen vermeet, aina verkkareista t-paitaan ja hienoon kerhoreppuun! Ja tosiaan - ihanimpia ovat ne pikkuruiset suuret seikat; tossut&eväät...
    Jasperistakin on tullut niin ilmeikäs ja iso poika! Varsinkin tuo kuva alaoikealla; asennetta ja intensiivisyyttä kerrassaan!

    Nautihan nyt täysin siemauksin viimeisistä kotikuukausistasi, Laura! Isin astuessa remmiin onkin sitten jo luvassa keväisemmät kujeet... Mutta siihen on aikaa, ja vielä saattaa muutama pakkaspäivä luurata nurkan takana, joten ei muuta kuin iloisesti luistellen&kelkkaillen kohti kevättä! Mukavia talvipäiviä teille sinne!♥

    VastaaPoista
  2. Mitäs teidän arkeen kuuluu? Olisi mahtavaa lukea teidän kuulumisia pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Olen usein miettinyt, että täytyy tulla kirjoittelemaan kuulumisia taas tännekin puolelle pitkästä aikaa! Lupaan tehdä sen pian :) Tällä hetkellä istun muuttolaatikoiden keskellä, sillä loppuviikosta olisi muutto omakotitaloon, jossa alkaa heti kova remontointi - eli puuhaa riittää, mutta mukavaa sellaista :) Aloitin tammikuussa psykologian opinnot avoimen yliopiston puolella ja oikeastaan siitä syystä on blogi jäänyt paitsiolle. Olen myös töissä ollut toukokuusta lähtien kokopäiväisesti. Eli kaikenlaista touhua on, mutta aion kyllä yrittää lähiaikoina kirjoitella tai vähintäänkin laittaa pojista pari kuvaa! Jasperkin jo etenee juoksemalla ja kiipeily on myös kova juttu tällä hetkellä... Mutta sellaiset pikakuulumiset ja yritän palata pidempien kera lähiaikoina! :)

      Ihanaa talvea sinulle! :)

      Poista
    2. Kiitos ihanasta vastauksesta ja mukavaa talvea sinnekin! :)

      Poista