maanantai 4. tammikuuta 2016

Justuksen 3-vuotispippalot!

Voi apua, mihin tämä aika katoaa? Olin niin aikeissa kirjoitella enemmän teille meidän joulusta, toivotella hyvät uudet vuodet ja hehkuttaa ihanaa 3-vuotiasta synttärisankariani! Mutta... yhtäkkiä päivät ovat vain hurahtaneet ohi, samoin kuin Justuksen 3-vuotissynttäripippalot teemalla Ryhmä Hau. Huh, nyt onkin sitten hetkeksi kaikenlaiset rypistykset ohi ja taitaa olla tämän äiskän aika levätä hieman! Vaikka rakastankin joulua ja juhlien järjestämistä, niin kyllähän niiden tiimoilta touhua riittää. Justus tosiaan täytti eilen huimat 3 vuotta ja tuota mahtavaa ikää juhlimme ison sukulais- sekä ystäväporukan kesken meillä kotona. Ensimmäistä ikävuotta juhlistimme Autot-teemalla, 2-vuotiasta Justusta Turtles-teemalla ja nyt oli vuorossa supersuosikki Ryhmä Hau! Mutta sen pitemmittä teksteittä, tässä kuvapläjäys synttäritarjoiluista :)

Äitini vastasi jälleen kerran kaukkupohjien ja täytteiden valmistamisesta ja minä kakkujen koristelusta. Sokerimassalla kuorrutettu värikäs kakku oli suklaakakku, ja sen täytteeksi äiti teki pyynnöstäni minttusuklaamoussen. Tilasin toisen kakun päälle Ryhmä Hau -kuvan. Kuva olikin yllättävän pieni, joten kerma ja kaapista löydetyt nomparellit hoitivat lopun koristelun. Tämän kakun sisällä oli mansikka-sitrus -täyte.

Sitten vuorossa Kajan keksit ja Rikun raikas applesiinikakku! Insipiroiduin vielä kaiken muun keskellä tekemään tarjottaville nimikyltit. Kekseistä oli tarkoitus tulla kirkkaanpunaisia, mutta koska elintarvikeväri ei halunnut totella ajatuksiani, jäi väri enemmänkin pinkiksi. Näin niistä tuli pinkin Kajan pinkkejä keksejä :D Tassuilla koristeltu appelsiinijuustokakku piti sisällään muun muassa appelsiinirahkaa, appelsiinin kuorta ja tuorepuristettua appelsiinimehua. Kakun raikkaudesta en niin tiedä, mutta pitihän Rikullekin jokin nimikkotarjottava keksiä... ;)

Tilasin myös teemaan sopivat kakkukynttilät! Justus puhalsi nyt ensimmäistä kertaa kynttilät ja innokkaita apureita oli pikkuvieraiden joukossa useita. Niin herkullisen näköinen kakku ilmeisesti oli, että sankari ehti ennen kieltoja lipaista kakkua kielellään :D Noh, saipahan hän heti ensimmäisen palan, jonka jälkeen oli hyvä keskittyä leikkimiseen :)

Tilasin tosiaan luu- sekä tassumuotit. Käytin muotteja sekä kakun koristelussa että pikkuleipien teossa. Tein suklaisia ja vaaleita pikkuleipiä ja koristelin keksit yksinkertaisesti pikeerillä. Pikkuleipien tekoa jos olisi vierestä seurannut, olisi kyllä arvannut kerran olleen ensimmäinen - sellaista sähläystä se oli ja vielä kiireessä tietenkin!

Suklaanameja ostin tarjolle, mutta muita karkkeja en tällä kertaa tarjolle laittanut. Laitoimme esille kulhoissa myös nakkeja, juustokuutioita ja viinirypäleitä, joita sai kukin haluamallaan tavalla yhdistellä.

Askartelimpa myös pentukoristeisia tikkuja sandwichien päälle, jonka lisäksi tein jokaiselle pikkuvieraalle omat nimikoidut popparimukit! Nuorimmalle vieraalle tosin oli tarjolla oma maissinaksukuppi :)

Suolaista naposteltavaa :)

Ja sitten varsinaisten suolaisten tarjottavien pariin! Jarno teki erilaisia kinkkutäytteisiä sandwichejä...

...sekä kylmäsavulohitäytteellä päällystettyjä saaristolaisleipiä. Kaikenlaista pitsasta, wrapeista, suolaisista muffinseista aina piirakoihin saakka meillä on ollut tarjolla erilaisissa juhlissa, mutta voileipiä ei vielä kertaakaan. Kerrankin jotain uutta siis!

Itse tein vielä fetapiirakan (kuten aina...) sekä ensimmäistä kertaa jauheliha-paprikapiirakkaa. Kuten täytekakutkin, olivat nämä piirakatkin gluteiinittomia. Eipä piirakoista sitä olisi arvannut eikä täytekakuistakaan, joiden teossa äitini onnistui erinomaisesti!

Tällaisia tarjottavia tällä kertaa :) Pitkä ja työntäyteinen oli Justuksen 3-vuotispäivä äidin näkökulmasta (sekä juhlia edeltävät päivät), mutta ehdottomasti kaiken tuon työn arvoinen :) Nyt on pojalla ihan liikaa uusia leluja, mutta onneksi myös uusia vaatteita sai poika lahjaksi tulevan varalle. Tästä on hyvä startata uuteen vuoteen ja rauhoittaa tulevat viikot. Teenpä nyt samalla sellaisen uudenvuodenlupauksen, että lupaan pitää itsestäni enemmän huolta ja päästää itseni monella tapaa helpommalla. Melkoisen kiireinen ja myös raskas loppuvuosi vaati veronsa, joten näillä armollisemmilla aatoksilla tämän uuden vuoden kimppuun aion käydä :) 


Loppuun vielä kuva juhlahumun keskeltä - sankari mukana sotkuisella tukalla ja likaisella naamalla ;) Sankarista ei kuvia juuri ehtinyt nappailla, ja useimmissa kuvissa vilahtaa vieras jos toinenkin, joten tämä saa kelvata :) 

Nyt ei muuta kuin mitä mahtavinta Uutta Vuotta 2016 teistä jokaiselle! ♥ Tehdään siitä mitä parhain!

♥: Laura

8 kommenttia:

  1. Toistamiseen muikeat onnittelut sunnuntaipäivän sankarille - hurmaavalle 3-vuotiaalle!!:)
    Voi jestas... Siellä on kyllä vietetty muuuutama tovi kyökin puolella... sekä askartelujen parissa... Upeat kekkerit kerrassaan; kaikki niin vimpan päälle suunniteltua ja toteutettua! Enkä todellakaan ihmettele, että tällä hetkellä siellä haahuilee ainakin yksi kappale melkoisen uupunutta äiskää...

    Uudenvuodenlupauksesi on siis vain ja ainoastaan ehdottoman kannatettava!
    Pidä huoli itsestäsi - ja pitäkää huoli toisistanne!

    Loistavaa alkanutta vuotta 2016 koko köörille!!♥♥♥♥

    ...Ja kas, kuin tilauksesta saapuivat äiskän - ja varmasti poikienkin - kovasti kaipaamat paukkupakkaset sekä hehkuvat hanget! Siispä mainio lähtölaukaus uuteen vuoteen!:)

    ...Ja PS. ♥Äiti&pojat♥ Ihana kuva...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Andrea ♥ Kyllä tosiaan sai keittiön puolella hosua ja heilua ja askartelujen parissa tuhertaa, mutta kyllä oli sen arvoistakin :) Lasten riemu on vain jotain niin mahtavaa :)

      ♥♥♥

      Poista
  2. Olet ylittänyt itsesi tarjoiluissa, millaista armeijaa vieraita oikein odotitte? :D Upeita luomuksia ja siellä päässä tiimityöskentely pelaa saumattomasi, kun saitte kaiken tarjolle. Onnea pikkuveijarille, veljelle ja onnelisille vanhemmille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell <3 Ja voi kuule, melkoinen vierasarmeija meillä taasen olikin ;) Vaikka kaikki eivät päässeetkään paikalle, saimme tarjoilut melko hyvin kulumaan - usko tai älä! :)

      Poista
  3. Moi Laura, ja ihanaa alkanutta uutta vuotta! <3 Teillä on kyllä aina aivan mahtavia juhlia! Niin paljon vaivannäköä tarjoiluihin, koristeiluihin ja muihin valmisteluihin, että nostan vilpittömästi hattua. Voin vaan kuvitella, miten innoissaan Justus & pikkuvieraat (ja miksei isommatkin) taas olivat :) Toivottavasti kerkesit myös itse nauttia juhlatunnelmasta, seurasta ja tarjoiluista..?

    Itsekin tällaisena "touhutätinä" tiedän varsin hyvin, että juhlien valmisteluissa on oikeasti ISO työ. Siksi liputan uudenvuodenlupauksesi puolesta, että itsensä voi päästää myös paljon helpommalla. Eikä pelkästään juhlien järjestämisessä, vaan ylipäätään. Tuo olisi itseasiassa varsin hyvä uudenvuodenlupaus allekirjoittaneellekin. Itse meinasin olla tekemättä piparkakkutaloa tänä jouluna, mutta pitihän se kuitenkin väsätä taikinasta alkaen...No, kyllähän siitä hyvä mieli tuli :)

    Paljon onnea Justukselle näin jälkikäteen!

    - Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emmi♥

      Itselläni uudenvuodenlupauksen toteuttaminen on mainiosti käynnissä! Kyllähän joulu- ja synttärihulinat olivat aikamoinen rypäs ja rutistus kerrakseen, mutta onneksi uusi vuosi on alkanut rennommin :) Koitahan sinäkin ottaa aikaa levolle ja rentoutumiselle ja huolehtia itsestäsi kaikin mahdollisin tavoin ♥

      Poista
  4. Voi miten aika rientää!! Vastahan Justus syntyi!

    Paljon herkullisia leipomuksia olitte tehneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa muuta! Ihan kauhistuttaa ajan kuluminen, mutta samalla on ihanaa seurata pojan kasvua ja kehitystä :)

      Poista