sunnuntai 30. elokuuta 2015

Vauva-arkea

Heippa täältä vauvantuoksuisen arjen keskeltä! Ja kiitos kaikille ihanista onnitteluista  

 Meillä arki on alkanut rullata omalla tasapainollaan ja kovalla vauhdillakin. Jarno ei aloittanutkaan heti isyyslomaa, vaan aloittaa nyt jo kolmannen yötyöviikkonsa pikkuveljen syntymän jälkeen. Aluksi hieman jännitin, miten selviän iltanukutuksista, öistä ja suurimmasta osasta päivääkin itsekseni poikien kanssa, mutta kaikki on mennyt paremmin kuin uskalsin toivoakaan!

Pojat nukkuvat samassa huoneessa ja ihme ja kumma - se on todella toiminut! Kun pikkuveli alkaa ääntelehtiä yöllä, haen hänet vaivihkaa pois huoneesta, vaihdan vaipan kylppärissä ja imetän olohuoneessa. Näin ollen Justus ei häiriinny veljen yöheräilyistä ja saamme hoitaa yösyötöt vaivihkaa rauhassa.

Itse olen jaksanut ihmeenkin hyvin. Oikeastaan vasta nyt kolmatta viikkoa aloitellessa alan tuntea sen, kuinka univelka alkaa hieman vaikuttaa, ja että sitä on selkeästi kertynyt. Ehkä tästä kertoo jotain sekin, että unohdin eilen niin ostoksia kassalle kuin leffavuokraamossa ottaa vuokraamani leffan mukaan. Ja kun kävin muutaman omenan poimimassa vanhempieni takapihalla äitini saappaissa, huomasin vasta matkalla kauppaan, että saappaat ovat edelleen jalassani ja omat kenkäni vanhempieni terassilla :D Noh tällaista sattuu ja tulee sattumaan vielä paljon! Mutta kaiken kaikkiaan en voi olla kuin iloinen siitä, kuinka hyvin kaikki asiat ovat alkaneet sujua :)

Kovasti olen jo ristiäisiä suunnitellut ja valmistellutkin. Oikeastaan osa menusta on ollut suunniteltuna jo kuukausien ajan ;) Kutsut ovat jo lähes valmiit ja huomenna ajattelin ne postiin saada. Nautin jälleen kerran niin paljon tästä suunnittelusta ja puuhastelusta, ettei sitä voi edes oikein sanoin kuvata - ihanaa päästä siis juhlia valmistelemaan! Nimikin on uskoakseni nyt sovussa keksitty, ja ainakin minä olen kovin varma siitä, että juuri kyseisen nimen pojallemme haluan :)

Justus on ollut pikkeveljelleen ihan mahtava! Ei olisi voinut parempaa isoveljeä poika saada  Justus on alusta asti ollut vain ja ainoastaan vauvasta kiinnostunut, halailua ja pussailua on riittänyt yllin kyllin! Kun vauva itkee, on Justus heti paikalla kertomassa vauvalle, että kaikki on hyvin. "Ei mitään hätää, minä olen tässä", on Justuksen sanomana niin hellyyttävää. Myös tuttia veli tuo hienosti paikalle vauvan itkiessä ja on jopa äidille avuksi tuomalla pyydettäessä harsoja sekä muita tarpeita - ihan mahtavaa!

Vaikka arki poikien kanssa "kolmistaankin" on mainiosti alkanut, odotan kovasti myös Jarnon isyysloman alkamista. Kaipaan sitä tavallista perheen yhdessäoloa ja toistemme seurasta nauttimista. Pian saamme nauttia siitä parin viikon ajan, mikä on aivan mahtavaa. Ja samalla kun iloitsen tästä perhe-elämästä, alan jo fiilistellä syksyä, pimeneviä iltoja, syksyn ensi väreilyjä ilmassa, neuleiden kaivamista kaapista... Listaa voisi jatkaa loputtomiin! Joten taidampa toivottaakin teille jo ihan huippua ja ennen kaikkea nautinnollista alkavaa syksyä! :)

♥: Laura


7 kommenttia:

  1. "J" niin kuin Justus, veljesten kammarin ovessa... Vaan tuleeko perään toinenkin J - täydentäen perheen komian kolmen suoran... - vai kenties jokin ihan muu?! To be continued... oletan! :D
    Onko pikkumiehen simmut tummanruskeat, kuten äitinsäkin...? Ainakin on katse kovin intensiivinen...
    Toivottavasti saatte pian levätä kunnolla, kun Jarnon isyysloma alkaa; Jarno yövuorojensa jälkeen ja Sinä enemmän tai vähemmän koko baletin yksin pyörittämisen jälkeen... On se aina helpompi kun on kaksi aikuista ohjaksissa. Vaikka en missään nimessä väheksy Justuksen upeaa panosta pikkuveljen huolehtimisessa! Hieno Isoveli!

    Oikein nautinnollista syksyä teillekin! Huomennahan se alkaa; syyskuu... ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, se selviää kuukauden kuluessa, että jatkuuko J-linjaus tässä perheessä ;)

      Pikkuisen silmät ovat tumman siniset! Kaikilla vauvoilla on käsittääkseni siniset silmät syntyessään ja kahden vuoden kuluessa väri kääntyy siitten mihin suuntaan kullakin kääntyykään :) Jo Justuksen sinisävy oli niin tumma, että oikeasti olin varma, että silmistä ruskeat tulisivat! Niin kovasti toivoin... Mutta sinisiksi ne jäivät! Ehkä tämä pikkumies saisi sitten äiskän silmät? Toivottavasti :)

      Kiitos Andrea ♥ Toivottavasti isyysloma tuo tosiaan minullekin lepoa enemmän :) Ja niin, tämä syyskuu - nyt jo nautin! ♥

      Poista
    2. No näinhän minäkin olen asian käsittänyt; että kaikilla vastasyntyneillä on siniset silmät. Mutta kun minun koneeltani tapittaa ihan satavarman ruskeat pikkumiehen simmut... Ah, näitä tietotekniikan ihmeitä... ;) Sitä en tosin muistanut, että lopullinen väri saattaa antaa odottaa itseään jopa kaksi vuotta... Jäämme siis odottamaan... Kuin myös nimeä, joka jonnin verran rivakammin onneksi paljastuu... :D

      Poista
  2. Postauksesi nostatti hymy huulilleni Laura. :) Upeaa, että arki on lähtenyt rullaamaan, mutta kurjaa, että unenpuute vaivaa. Mutta sinä olet jo vanha konkari vastasyntyneen kanssa, joten osaat asennoitua unohduksiin ja kommelluksiin järkevästi. Paljon voimia ja onnenhetkiä teille kaikille ja Justukselle hatunnosto hineosta suhtautumisesta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nell ♥ Ja tosiaan,kyllä Jutuksen vauva-ajoista olen varmasti jotakin oikeasti oppinutkin ja oppinut tapaa suhtautua asioihin - sekä tapoja selvitä eri vauva-arjen haasteista! :) Ihanaa aikaahan tämä on väsymyksestä ja harhailevista ajatuksista huolimatta ♥

      Poista
  3. Voi miten suloinen pieni poika!! <3 Innolla odotan jo nimen paljastumista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Kyllä varmasti täälläkin nimestä kertoilen heti ristiäisten jälkeen kera kunnon ristiäispostauksen! Itsekin odotan juhlia jo innolla :)

      Poista