tiistai 4. elokuuta 2015

Kuvia ja kuulumisia :)

Täällä aletaan pikku hiljaa valmistautua ihan tosissaan pikkuveljen tai pikkusiskon syntymään, mutta halusin vielä ennen sitä laitella teille hieman kuvien muodossa meidän kesäkuulumisiamme :) Voihan nimittäin olla, että seuraavan kerran minusta kuulette vasta vauvan syntymän jälkeen - jännää! Osiin näistä reissuista olen viitannutkin aiemmissa postauksissa jo, ja ajallisesti kuvat menevät nyt kyllä ihan hassussa järjestyksessä. Mutta toivottavasti ette anna sen haitata!

♥ Yön yli reissu Turkuun
♥ Pääsin tosiaan tekemään ennen heinäkuun puoliväliä pienen irtioton kotimaisemista reissaamalla Turkuun hyvän ystäväni luo. Tein samanlaisen reissun viime vuonnakin ja nyt ajattelin, että täytyy käyttää tilaisuus hyväksi, sillä seuraava mahdollisuus voi olla vaikka kuinka kaukana tulevaisuudessa! Kun saavuin iltapäivällä Turkuun, aloitimme kahvittelulla raakakakkuja ja muita raakaherkkuja tarjoilevassa kahvilassa. Minulle tämä oli ensimmäinen kerta kyseisten herkkujen parissa, mutta voih, olen myyty! :)

♥ Päivä eteni vauhdilla kauppoja kierrellessä ja pinen lepohetken jälkeen suuntasimme jälleen ydinkeskustaan, tällä kertaa varsin maittavalle illalliselle. Syötyämme jatkoimme iltaa vielä puolen yön tienoille asti, kun päädyimme kuuntelemaan kirjastolle jazzia Jatz-iltamiin :)


♥ Seuraava aamu alkoi Brunssilla Tiirikkala-nimisessä ravintolassa :)

♥ Brunssilautanen pääsi ensi kokeiluun, sillä Tiirikkalassa tarjoiltiin brunssi hieman erilaisessa muodossa perinteisen buffet-brunssin sijaan. Ruokaisampi osuus tarjoiltiin pöytään valmiina annoksena, mutta leivät ja kahviherkut sekä juomat sai jokainen otta itse oman mielensä mukaan. Itse olin erittäin tyytyväinen valintaamme, ja erityisesti tuo ihana munakas jäi ehdottomasti mieleen parhaana ikinä!

♥ Aamuauringossa Aurajoen varrella.

♥ Vielä kahvihetkestä nauttimista ystäväni luona ennen kotiinpaluuta. Torilta ostetut mansikat ja ystäväni valmistamat espressot - kyllä maistui!


♥ Ruokaelämyksiä pikkureissujen yhteydessä

♥ Hyviä ruokaelämyksiä ihanassa seurassa! Paljon on tullut nautittua hyvää ruokaa erilaisten reissujen yhteydessä tänäkin kesänä. Vain Rosson uusi Pizzla - tai oikeastaan sen salaatti - ei kutkutellut makuhermojani lainkaan, mutta kyseessä oli synttärilounaani äitini ja Justuksen seurassa shoppailureissun lomassa, joten seura korvasti ruokapettymyksen kyllä :)

  ♥ Reissu Ikaalisiin Ti-ti nallea ja kumppaneita tapaamaan
♥ Kauan odotettu Ikaalisten reissu Ti-ti nallen luo toteutettiin heti Turku-reissuni jälkeen. Kun sunnuntaina saavuimme Ikaalisiin oli heti ensimmäisenä vuorossa nallekonsertti. Täytyy myöntää, että pidin itsekin konsertista ja siitä, miten kivasti se pienille oli järjestetty :) Nalleja pääsi halaamaan aina, kun vain nallen sattui näkemään, ja tässä kuvassa Justus onkin moikkaamassa Ti-ti nallea kesken herkkuaamiaisemme.

♥ Tulopäivän ilta vierähti kylpylän puolella ja seuraava päivä oli pyhitetty Ti-ti nallen talossa seikkailemiselle! Talo oli oikein positiivinen kokemus, sillä siellä lapset saivat leikkiä ja puuhailla mielensä mukaisesti. Voin todella suositella Ti-ti nallen taloa vierailukohteeksi pikkulapsiperheille! :)

♥ Ihanaa vauvan syntymään valmistautumista
♥ Vaikka tämä raskaus onkin hujahtanut kauhealla vauhdilla tänne loppupuolelle saakka, niin jossain vaiheessa heräsin siihen tosi asiaan, että olisi hyvä laittaa oikeasti kaikki vauvaa varten valmiiksi! Tämän kuvan nappasi, kun pojat olivat koonneet pinnasängyn valmiiksi. Aloin tuolloin pikku hiljaa kasailla vauvajuttuja sängylle, ja viimeistään huomenna ajattelin sen valmiiksi pedatakin :)

♥ Mökkireissu vanhempieni mökille
♥ Teimme vielä viime viikon loppupuolella mökkireissun vanhempieni mökille.  Jopa minä taivuin vielä poimimaan näitä ihania herkkuja! Meidän mökkipihamme on ihan unelmapaikka mustikanpoimijalle, sillä mustikkamättäitä riittää ja poimiminen on tehty siten erittäin helpoksi. Mättäät suorastaan huutavat poimijaa luokseen! 

♥ Justus se otti mopon mukaan mökille. Mopolla oli mainiota huristella menemään ja pysähtyä välillä mustikoita syömään :) Pääsipä Justus mukaan myös isin ja papan yhdelle kalareissullekin!

♥ Paljon tuli myös pelailtua ja toki nautittua perinteisiä mökkiherkkuja :) Turtles-kimble on mitä mainioin peli koko perheelle - Justus ainakin on aina vain yhtä innoissaan! 

♥ Justuksen ensimmäinen kalareissu
♥ Aiemmin heinäkuussa Justus pääsi myös ensi kertaa kalaan kunnolla :) Hämeenlinnassa ollessamme pääsi Justus testaamaan uutta Angry Birds -onkeaan. Ja saipa poika pienen saaliinkin heti kalastuksensa aluksi! Saavat vielä isi ja pappa mainiota kalaseuraa pojasta tulevaisuudessa :)

♥ Laatuaikaa sisarusten kanssa siskoni synttäripiknikillä
♥ Siskolleni järjestetty yllätyspiknik oli erittäin onnistunut :) Juhlimme siis yhdessä veljeni perheen ja siskoni perheen kanssa siskoni 30-vuotissynttäreitä. Päivä jatkui vielä myöhemmin illallisella Bella Romassa sekä yökyläilyllä siskoni luona. Kivaa oli!

♥ Kesäherkkuja omasta ja vanhempien pihasta
♥ Kesän parhautta! Vanhempieni pihasta kävin poimimassa aimo annoksen valkoviinimarjoja. Myös vadelmia oli jo hieman tuolloin tullut, mutta mustaviinimarjat ja karviaiset eivät olleet vielä valmiita poimittaviksi. Viime kesänä teimme marjoista ensimmäistä kertaa myös hilloja ja mehua äitini kanssa. Mansikoita olen saanut sopivan määrän poimittua kotipihastamme aina aamuisin aamupalan joukkoon :)


♥ Loppuraskauden jännittävät hetket
♥ Lopuksi vielä viikonloppuna otettu kuva, kun palailimme Jarnon serkun tupareista kotiin puoli kahden aikaan yöllä. Nyt on oikeastaan helpottunut olo sen suhteen, kun kaikki reissut ja menot on nyt takana päin ja voin vain rauhassa ajatella odottavani kotona synnytyksen käynnistymistä :) Toki siis päiväseltään menoja on vielä sovittuna, mutta erityisesti se ajatus öiden viettämisestä kotona rauhoittaa kummasti mieltä :)

Täällä elellään siis mielenkiintoisia aikoja :) Mutta aivan parhaita sellaisia! Laskettuun aikaanhan on siis alle kaksi viikkoa enää, joten ei enää kauaa... Mutta tosiaan, nyt ne aurinkoiset kelit saapuivat vihdoin luoksemme, joten voinkin toivottaa tällä kertaa oikeasti lämpöistä ja aurinkoista loppukesää teille kaikille! Voikaa hyvin :)

♥: Laura

11 kommenttia:

  1. Ihanaa loppukesää myös teidän perheellenne!<3

    VastaaPoista
  2. Hienosti olet jaksanut vetää vilkkaan kesä-ohjelmistosi läpi! :) Nyt onkin aika tyytyväisenä ja hyvillä mielin rauhoittua; lähtö-, tai pitäisikö pikemminkin sanoa "tulo"-laskenta on alkanut... Maukkain eväin on kahden kupu kesän hulinoissa ravittu. Nyt suloisin tilpehöörein somistettu pinnasänky vain odottaa uutta tuhisijaansa...
    Aurinkoista, lämmintä ja jännittävää loppukesää sillekin suunnalle! ♥
    ...Ja PS. Nuoren herran siveltimestähän on syntynyt vallan mykistävää taidetta Ti-ti-talossa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voin kyllä kieltämättä olla tyytyväinen, ettei mikään suunniteltu ole ainakaan raskauden vuoksi jäänyt väliin tai toteuttamatta! :) Ennemmin syynä olisi sitten tuo sääpuoli, jos näin olisikin käynyt... Mutta ihana kesä on takana ja vielä edessäkin ♥

      Ihanaa loppukesää sinulle kesän lapsi Andrea! ♥♥♥

      Poista
  3. Hei!
    Paljon voimia sinulle loppuraskausajalle ja synnytykseen.
    Noista aterioistasi olisin kysellyt, että oletko selvinnyt ilman mitään suurempia ongelmia, vaikka näytät syövän ravintoloissa pääsääntöisesti salaatteja? Kun mietin, että usein ne ovat aika riskialttiita ja etenkin nuo kalat niissä, mutta myös raaoista kasviksista ravintoloissa voi helposti saada listerian tai vastaavaan. Itse en ole raskaana, mutta olen saanut syömishäiriöni aikana kun ravintoloissa otin aina vain salaatin niin usein jälkiseurauksena vatsataudin. Toki oma tarinani on syömishäiriön suhteen on sellainen, että siitä selvittyäni olen kamppaillut erittäin ärtyvän suoliston ja allergioiden kanssa, joten joudun olla todella varovainen etenkin ravintolaruokailuiden suhteen. Nykyään kyllä otan ravintoloissa myös muutakin ruokia kuin salaatteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja kiitos tsempeistä! :) Silloin kuin yritin päästä eroon anorektisesta ajattelusta, niin tein itselleni säännön aluksi, etten saisi salaattiaterioita syödä. Mutta tämä siis perustui vain niiden sairaiden ajatusten ja käytösmallien poistamiseen omasta mielestä, ei siihen, ettäkö muuten ravintoloiden salaattiateriat olisivat minua jollain tapaa epäilyttäneet! Sen jälkeen, kun sain ajatusmaailmani taas raiteilleen, niin olen syönyt hyvillä mielin myös salaatteja - oikeastaan ihan sen hetkisen nälkätuntemuksen mukaan olen valinnut annokseni :) Kuvissa kieltämättä usein esiintyy salaatteja, mutta syön ravintoloissa paljon muutakin! Ja yleensä salaattiateriat liittyvätkin treffeihin ystävien kanssa ja nuo treffit on yleensä kahviloissa, joissa salaatit ovat hyvin yleisiä.

      Mutta itsessään sen takia en ole jättänyt salaatteja pois, että epäilisin niistä saavani jonkin listerian tms. Toki nyt raskausaikana olen ollut tarkempi kaiken kaikkiaan mitä saan ja mitä en saa syödä, mutta lähinnä nuo valinnat ovat siis olleet ohjeistusten mukaisia poisjättöjä, kuten raaka liha, graavattu kala jne. Itselläni taas ongelmana on paha närästys ja siis refluksiongelma, mikä usein sitten ohjaa ruokavalintojani. Mutta yleisesti ottaen luotan, että ravintoloista saa puhdasta ja hygieenisesti valmistettua ruokaa :) Todella ikävä tuo sinun vatsavaivasi ja tiedänkin useamman syömishäiriöstä kärsineen, joka on myöhemmin saanut tuollaisia vatsaongelmia osakseen! :( Toivottavasti saat pidettyä vaivan kurissa ja toivon, että voit muutenkin hyvin!

      Ihanaa loppukesää sinulle ja hyvää vointia! :)

      Poista
    2. Kiitos ystävällisestä vastauksesta, vaikka kysymys sikäli oli ehkä vähän hömelö, sillä se liittyi lähinnä omiin huonoihin kokemuksiini ravintolasalaateista. Eihän salaateissa mitään vikaa sikäli ole, itselläni vain kypsennetyt kasvikset sulavat paremmin ja suosin niitä enemmän. Toipumiseni tukena olen käynyt vyöhyketerapiasta ja shiatsussa ja niiden kautta sain tietää , että kylmien salaattien syöminen on usein todella kohtalokasta ruoansulatukselle varsinkin meidän ilmastossa. Mutta jokainen tekee valinnat itseään kuunnellen ja tärkeintä on se että voi nauttia ruoasta ilman kahlitsevia ajatuksia��
      Olet ollut suuri innoittajani ja seurasin sinua aktiivisesti toipuessani. Sain selätettyä anoreksia/ ortoreksian ja vaikka vieläkin siitä muistona on ajoittain ärtyvä vatsa niin olen silti onnellinen, että sain tehtyä muutoksen. Mikä vain on parempi kuin se tyhjyys, jonka syömishäiriö elämään tekee.
      Olen onnellinen puolestasi, että olet toipunut ja saanut lapset, jotka olet todella ansainnut��

      Poista
    3. Tosiaan, olen itsekin oppinut tuntemaan oman hyvinvointini niin "täydellisesti", että osaan noudattaa juuri sellaista ruokavaliota, mikä on hyväksi niin omalle kropalleni kuin mielellenikin :) Kaikki yleispätevät ohjeistukset eivät tosiaan kaikille sovi ja voi olla vaikeaakin löytää ravintoviidakosta se itselle, omalle kropalle sopivin vaihtoehto! Ja toki myös omalle psyykelle, koska oma sairastuminen ainakin sai osittain alkunsa juuri siitä, kun aloin uskoa kaikenlaisten laihdutussuositusten koskevan myös minua, normaalipainon alarajoilla olevaa.On hienoa, kun on oppinut kuuntelemaan kehoaan, sen viestejä ja tarpeita :) Mahtavaa, että myös sinulle on käynyt näin! :)

      Ja kiitos, kiitos valtavasti ihanista sanoistasi♥ On aina yhtä ihanaa ja ihmeellistä kuulla, että on voinut auttaa myös muita toipumisessa! Ja kiitos muutenkin kauniista sanoistasi :) Toivon sinulle paljon hyvää jatkoon ja ihanaa kesän jatkoa! ♥♥♥

      Poista
  4. Ihanaa kesää kauneus! ♥ ♥

    VastaaPoista
  5. Justus on onnellisen näköinen poika! :)

    VastaaPoista